Torsdag: vilken fin oktobermorgon!!

8.26, ”Peppe, det är varmt och vindstilla,
vi sitter ute och äter frukost!”
”Ok!”

Hon: tänk att fortfarande kunna sitt ute på altanen och äta frukost utan att frysa eller ha termoställ på. Och tack Tomat-Hasse för de fina blommorna som snart hållt sig fina i två veckor trots regn och hård vind. Humlan är också tacksam.

”Tack”…
… sa humlan
Sorry, lilla bi med familj. Såg fel…

Han: Frukosten, var det så där skönt? Fina bilder på biet. För egen del kändes det som middag på snickarspråk. Vaknade 03:30, grubblade över utbyggnaden av badrummet i Margaretas Chatteau, som inte är något slott utan en koja. Vilket vi visste, men som Mats O förklarade innebörden av på sitt snickarspråk.
Det sägs att när vi journalister känner doften av blommor frågar vi var begravningen pågår och vem man tagit livet av. Riktiga snickare vädrar doften av gammal stuga och säger:
– Det blir billigare att riva skiten och bygga ett nytt hus.

Innan klockan lyste 04:00 hade jag en alternativ plan. Steg upp och såg debatten mellan Harris och Pence, skrev min dagliga PepTalk, åt frukost med min kloka fru. Hon tyckte som jag om de reviderade byggplanerna.
Läs: Hon var nöjd med att även jag hade fattat vad hon och Mats redan kommit fram till och resten av dan är ett stycke värdeskapande uddenhistoria.


När vi gör kväll har Mats kämpat med att vintersäkra vattenledningarna. Även jag har jobbat hårt och lyckades få två bra bilder. Arbetsrubrik:
– Det bidde ingen ombyggnad, åtminstone inte nu. Det bidde en ny varmvattenberedare från Hjula a 1 880 kr.
Även lunchen, wallenbergare hos Tobbe & Fred, var trevlig.
Dessutom var nattens VP-debatt anständig och fokuserad på ideologiska skillnader mellan republikaner och demokrater. Enligt CNN Poll tyckter en majoritet av de amerikanska väljarna att Harris gjorde bäst ifrån sig.
Å andra sidan var det sådana opinionsmätningar som lurade det liberala medieetablissemanget att tro att Trump var uträknad för fyra år sedan.
Särskilt när kampanjjournalistiken som vanligt fokuserar på det väsentliga

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s