Onsdag: Dagvill och dessutom med mobilen i vänster hand

Först nästa vecka.

Han, dagvill: I kväll skulle vi ha åkt in till anrika Dillbergs bokhandel i Kalmar för att höra Amelia Adamo och Jan Guillou prata om sina nya böcker. Det är slutsålt, men Amelia har lovat fixa biljetter. Tyvärr hade jag missförstått datum, månadens kulturgym med gamla bekanta från huvudstaden infaller först nästa onsdag!

Dessbättre hann jag inte duscha i onödan inför stadsresan, upptagen som jag varit hela dagen med att få beställa ännu ett nytt låsvred till köksdörren i Hus 1 (det blev förstås fel) och få dit ytterligare några taklister i uterummet i Hus 2. Misstaget gjorde mig dessutom medveten om en annan sak:
– Ända sedan jag skaffat mig en Iphone SE, med dubbla förgasare och induktionshäll eller vad modellen nu heter, har jag ofta av misstag stängt av mobilen när jag flyttat mobilen från höger till vänster hand – t ex när jag ska göra anteckningar.
– Nu fattar jag varför.
I Lefthanded Club News för oktober får jag en förklaring. Det beror på att Tim Cocks tekniker flyttat på/av-knappen från telefonens översida till höger sida av telefonen.
– Där man mycket lätt kommer åt den av misstag.Åtminstone om man är vänsterhänt.

Vänsterhäntas förening är en av de få föreningar jag fortfarande tillhör. Jag är inte vänsterhänt i största allmänhet, men tillhör en extrem vänstervänsterfalang som är vänster bara när vi äter med kniv och gaffel.
Om detta har jag berättat. Men nu inser jag att även mobilen tillhör kategorin ”redskap vi för till munnen”.
– Och att Apple alltså inte tänkte på oss när man vidareutvecklade Iphone.

Självklart känner jag mig krääänkt, jag funderar på att säga vad jag tycker i Ring P1 (”men det får man väl inte säga längre i det här jävla PK-landet”) och undersöker möjligheten att kräva bidrag av nåt slag, gärna från EU. Till saken hör att i det här fallet tillhör jag inte den vanligtvis bisarra kniv- och gaffel-minoriteten inom den stora vänsterminoriteten:
– Enligt Left Handed Club är cirka 13% av mänskligheten vänsterhänta, men en större andel av samma mänsklighet – fyra av tio (44%) – föredrar faktiskt att prata med mobilen i vänster hand. Vilket förklarar varför mobilsamtal nu för tiden allt oftare avbryts av att någon ”kommit åt nån knapp” på telefonen.
Nu vet du det också.

Även hon gör det i vänster öra, om än hands free, här i samtal med sin dotter.

Hon: ja pust, slipper alltså fundera över vad man ska ha på sig när man åker in till stan, alltså Kalmar då, inte Stockholm… och vad jag minns från de tre år jag bodde där, mina gymnasieår, så var de väldigt snofsiga i Lacoste-tröjor hela bunten. Man kunde iof också vara engagerad i studentkåren och ha Palestinasjal och näbbstövlar.

Själv gick jag i mammas gamla fläckiga mockajacka från 50-talet och kände mig som jag inte tillhörde nåt… får se vad det blir om en vecka. Näbbstövlar eller high heels, mammas mockajacka slet jag dessvärre ut.

Inte mycket kvar nu…

Började rensa ut ordentligt i växthus 1 idag. Egentligen kunde jag nog skördat det som är kvar och slängt ut alla plantorna på komposten. Men det får bli lite pö om pö tror jag, känns ju lite sorgligt.

Kompostfärdigt…

Väldigt tomt ute i pallkragarna också, men det blir ju kul sätta nytt. Det ser jag fram emot. Och så blommar det ju lite här och var fortfarande faktiskt. Varit 13.5 grader här idag, rena våren. Faktiskt fortfarande 13 grader fast klockan är fem nu.

Tomma pallkragar…
Förutom där krassen nu fått utrymme att ta för sig 🙂
Och min fina ”Ölandsros” sätter nya knoppar och blommar på!

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s