Måndag: Göran kom med värmen och arbetslusten

Örnen har landat på skäret 700 meter ut där ålakråkorna bor.Nu bortresta.

Han: Först kom Göran, vår vän elektrikern. Sedan kom den stora örnen och slog sig ner på ålakråkornas skär. Där den bara satt och såg stor ut.
Göran däremot var sitt vanliga turbo-jag, pensionär som han är. Definitionen av en hantverkare är ”en arbetsam person som lovar för mycket”, men i stället för tjata som alla andra har jag överlåtit kommunikationen till Vilda. Golvvärmen i vardagsrummet har inte funkat i höst och Vilda har sms:at och klagat att hon fryser om tassarna.

Ingen riktig man kan motstå den katten och redan efter 14 dagar dök han alltså upp. Och ”musarm” fick plötsligt en ny innebörd.
– Felet lokaliserades snart till taket. Det visade sig att en musjävel ätit av alla tre kablarna till termostaten, vilket förklarar det gnagande ljudet vi nattetid hör utifrån hallen där elcentralen sitter.

Det här kallar jag musarm.
Mycket tråd finns det i väggar och tak.

Att identifiera problemet är att lösa det. Det här är fjärde gången i höst som Göran ryckt ut och som de goda vänner vi blivit skiljs vi med orden:
– God jul! Hoppas vi inte ses förrän till våren!

Julen är säkrad.

Sedan kom solen och sedan kom Börges med Hennes vinleverans och mina lungor fylldes av arbetslust och jag hade fortfarande en halvfärdig veranda att gå loss på. Jag lyssnade på Dagens eko och Kulturnytt och ingenting hade hänt och där någonstans kom Rolf & Britt förbi – de bygger också en veranda en bit bort – och sedan progrmmet Obs! om ”att poesin blivit plakat igen och jag åkte till Lindbergs och köpte trallvirke för 455 kr och Nordegren & Epstein utan Epstein och sedan var klockan plötsligt fyra och jag var nästan klar med min trapp när Hon ropar och undrar om det inte är dags att komma in nu.

Och nu sitter jag här och smuttar på hennes pepparkakor och varma glögg med extra rom. Och Vilda? Hon ligger på sin vanliga plats bakom soffan där golvvärmen funkar som bäst.

Snart klart för vårens sociala uteliv.

Hon: fint Peppe! Bara resten av huset kvar då… typ isolering och nytt tak till att börja med, utvändigt alltså. Inne är det ju piffat, förutom badrummet som vi ska fixa efter jul. Och fin hylla jag fick i växthus 1 också, tack! Nu kan jag stå och plantera om där i vår. Tog ingen bild på den tyvärr, var så kallt ute (ser man fö på min näsa…) så skyndade in och planterade om mina små röda busktomater i köket. Imorgon ska gurkorna få stora krukor och de små gula tomaterna komma i varsin som de röda.

Gurkorna växer oss snart ur huset…

I vinlådan var det sex flaskor Beaujolais Nouveau, fick ett infall att beställa när jag såg en notis om att det skulle släppas. Det är ju ingen stor grej längre men när jag bodde i London i början på 80-talet var det alltid stor hype på vinbarerna tredje torsdagen i november när det släpptes. Ska bli kul att testa hur det smakar så här 40 år senare…

Publicerat av

En reaktion till “Måndag: Göran kom med värmen och arbetslusten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s