OnsDag: Klimatkompensation på sjätte dagen slutar med hennes önskelista

(Uppdaterad 21:40, 20:00)

Han: Globalt var november den varmaste november som har uppmätts, enligt EU:s klimatforskningscenter Copernicus. Det är det senaste i raden av nya värmerekord som blir allt vanligare i takt med att den globala uppvärmningen fortsätter. För Europa blir 2020 med största sannolikhet det varmaste år som har uppmätts, läser jag i tidningen.
När det gäller Europa är det enligt Copernicus nästan säkert att 2020 blir det varmaste kalenderår som har registrerats.

Även här på udden har termometern visat på plus och rosorna har inte riktigt fattat att det är vinter enligt kalendern. Däremot säger termometern ingeting om hur kallt det är.
När jag skriver detta är det 4 grader varmt – men det känns som -1, enligt SMHI. Orsaken: Det blåser, 8 sekundmeter SO vind. Alltså pålandsvind som i byarna når 12 m/s.

Det ser ut som en tanke att SMHI ändrar sina abstrakta vädervarningar. De nya ”konsekvensbaserade” vädervarningarna är indelade i tre olika varningsnivåer. Det tidigare klassbegreppet (1-3) kommer att tas bort och ersättas med färgerna gul, orange och röd. Färgernas symbolvärden är kända och harmoniserar väl med hur bland annat övriga länder i Europa utformar sina vädervarningsnivåer.

Det är sjätte dagen i rad det blåser så här. Men (en) man får inte vara dum. Man kan till exempel bjuda sin fru på långfrukost i sängen med tidningar och utsikt över hav och himmel.
– Jag ser det som klimatkompensation.  

PS: Som av en händelse läser Hon en notis ur M Magasin:

Hon: ja inte blev det mycket gjort idag heller alltså. Lång frukost och sedan ett par långa mobilsamtal, vilket är väldigt ovanligt för mig nu för tiden. Alltså inte pga Corona, utan mer för att man har mobiler med sms-funktion. Och sociala medier gör förstås att man på nåt sätt umgås via dem också istället för att prata med varandra. Synd! Tål att tänka på.

Speciellt glad över att ha fått prata länge med min bästis som ligger inlagd på sjukhus. Sedan fick jag en lång audiens med dottern, som oftast är för stressad för att prata med sin mor, det var också väldigt trevligt. För övrigt fortsatte jag min trendspaning på Readly. Fattar inte varför det intresset helt plötsligt vaknat till liv igen, och just precis före jul när jag egentligen inte alls har tid för det…

Vill ha!!!

Bästa spaningen idag (i Femina): Hermes har kommit ut med refill-bara läppstift. Inte bara supersnygga utan dessutom med miljötänk alltså.
Ett sånt önskar jag mig i julklapp (Peppe, det är inte så jättebilligt, bara så du vet…)

Han: Människan är inte där hennes skor är, sägs författaren Ivar Lo-Jahansson ha sagt och de senaste dagarna har Hon mest varit på digitalt sjukhusbesök hos sin väninna. Hennes notering illustrerar i övrigt mina iakttagelser om sociala medier vs. telefonsamtal.
Vad gäller spaningen om den miljövänliga ansiktsfärgen vill jag bara påminna om att vi bestämt att vi inte heller i år ska slösa pengar på julklappar. Annars har de en jäklig fin vedklyv på Hjula. Garanterat miljövänlig.

Hon: ja men det säger vi ju bara… jag har köpt fem paket till dig so far…

Tror denna färgen passar mig bäst..,

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s