Torsdag: Idag blir det oväder — men inne blir klimatet allt bättre

(Uppdaterad 14:00, 13:30)

Han: Så här vackert var det klockan 06:03. Men jag behövde inte lyssna på nyheterna för att veta att det kommer att bli oväder idag. Barometern ljuger aldrig. Till och med SMHI, med all dess tekniska apparatur, inser att något är på gång.

En underbar torsdag som gjord för henna att ägna sig åt inomhuspyssel när Vilda har ockuperat mattes soffa.
Stilstudie i tre nyanser av lugn:

Hon: pyssel… när jag har en djungel härinne, knappast, mer utav krishantering. Nu måste det bli vår snart så några kan flytta ut i växthuset och jag kan stå ute och plantera om. Många har vuxit ur sina krukor och risken för invasion av bladlöss när de står så här trångt är överhängande.

Utsikten är också väldigt hotad…

För övrigt är det bak- och soffväder för hela slanten. Sockerkakan är redan klar, och nallad på. Dagens grova surdegsexpriment är inne i fas 2. Alltid lika spännande. Nu har jag verkligen tänjt på gränserna…

Avsmakad och godkänd
Ser kanske lite väl grovt ut, hoppas det jäser och inte blir för torrt…

Han: Som sagt, klimatet blir bättre. Inomhus. Fotosyntes och doft av sockerkaka. Ute däremot blåser det 20 sekundmeter i byarna och iskristaller flyger horisontellt. Man undrar var alla trendiga vinterbadare tog vägen.

Publicerat av

4 reaktioner till “Torsdag: Idag blir det oväder — men inne blir klimatet allt bättre

  1. Hej Peppe o Kerstin du efterlyste vinterbadare, Jag badade i Lördags vid badbryggan 2 gr. +
    Badade igen Måndags 1 gr. +

    Hälsningar Sopebengt

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s