Fredag: Mycket regn och kött, bra sjukvård, bra bok, och så en steglitz på det!

(Uppdaterad 19:56, 19:40, 13:20, 10:40, 08:25)

DAGENS VÄDER PÅ UDDEN: 4 grader varmt, säger både SMHI och vår termometer. Känns som 2 i byarna. Nordlig vind. Barometern går mot ostadigt, men det regnar inte just nu.
Blir nog frukost inne, men först efter Hennes läkarbesök.

DAGENS FÖRHOPPNINGAR: Att det blir fred på jorden, att Hon är frisk och att Stockholmsbörsen surfar på morgonens uppgång i Asien så att uddens kvinnliga Gordon Gekko slipper oroa sig för sina investeringar.
Dessutom: Att hantverkarna ska bli klara i Chateau Margareta idag. Dvs alla utom Tommy, rörmokaren, som lovat fixa vattenanslutningarna på tisdag-onsdag. Oddsen är låga för att hon kommer att inviga badkaret den dagen.  

Snyggast vid buffén.

DAGENS BESÖK: Steglitz. Uddens snyggaste småfågel. Dyker upp då och då. För den som känner igen fåglars sång låter den som den heter. Ibland i buskaget hör vi ett mjukt ”tickelitt, tickelitt” medan locklätet är ett strävt ”gliiz”.
Igår anlände även vårens första grönfink till frukostbuffén. Enligt expertisen tycker den mest om feta frön som solrosfrön, hampfrön och jordnötter.

Knappast lätt regn… det är sjööööblött!!!

Hon: ja man känner sig verkligen omhändertagen på vårdcentralen i Torsås, nästan lite väl faktiskt. Blir stressad över att de lägger så mycket tid på mig, och så det här med att jag bara dragit in massor av skatt till Stockholms kommun genom åren. Får nog se till att bidra med lite skatt hit också i höst. (Efter odlingssäsongen är över vill säga.) Redan tackat ja till ett bokprojekt. Känns faktiskt lite kul. Men först tomater och chili.

Japp!!!
Åsa Beckman i dagens DN

Ja, så har vi det faktiskt i Sverige. Nu är jag inte livsfarligt sjuk, men jag har flera i min omgivning som just varit/är och som också konstaterat detsamma.

DAGENS BOK: Kristina Sandbergs ”En ensam plats”. Älskade verkligen hennes trilogi om hemmafrun Maj, och efter att ha sett intervjun med henne i Babel förra söndagen blev denna självbiografi om hennes cancersjukdom och känslorna runt den en måste-läsning. Och inte minst eftersom mina två bästisar båda drabbats senaste halvåret. Jag vill förstå, och jag vill kunna vara ett stöd, på rätt sätt. Speciellt för min fortfarande kämpande, men väldigt mycket levande, bästis Magdalena. Och Malin, jag pratar fortfarande med dig var dag, jag hoppas du hör mig!

10 kg blandade delar nötkött

DAGENS KÖTT: 10 kg ”hemodlad” kviga från den bästa av gårdar, Urban Engmans. Inte bara ”byggare” alltså, utan även ”köttbonde”. Och eftersom jag sett honom med en liten get (killing), som mamman inte ville veta av, och hur han bar henne med sig för att kunna mata henne med flaska ideligen så vet jag att köttet jag äter kommer från ett djur som haft det bra! Det känns väldigt bra.

Invägning före frysning

Men någon tupp ska vi nog inte ha i alla fall. Det får bli bara hönor i så fall. Även om jag hört att de blir gladare av att ha en Han även de!

I dagens Barometern.
Ps. Man blev ju lite nyfiken på artikeln under tuppen… så här är även den 🙂

Han: Glad att vi har katter. Vi avslutar denna fredag med några bilder från kvällens eftermiddagsdrink.

… bara inte matte äter upp all kattgodis som Ludde och jag faktiskt har fått av bonusmatte Ancy.

Och så slutar ännu en kväll på udden med en kärleksfull stund på Bertils brygga. Och sen levde de lyckliga i alla sina dar.

Publicerat av

En reaktion till “Fredag: Mycket regn och kött, bra sjukvård, bra bok, och så en steglitz på det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s