Söndag: ute vs inne…

(Uppdaterad 19:50)

10.49. Utanför fönstret…
10.52, Innanför…

Hon: när ett par grannar tog ner Anticimex för att de hade problem med råttor sa de att det absolut bästa medlet var att skaffa katt! Vi har två, före detta vildkatter dessutom. De har egen dörrlucka som mynnar ut precis intill där bild 1 är tagen…

Han: Under antiken trodde man på en cirkulär historieuppfattning, där perioder av uppgång och nedgång, lycka och olycka följer på varandra i en evig rundgång. Denna syn har ersatts av den moderna teorin där historien tar form i en linjär process som leder fram till den punkt där vi befinner oss just nu.

Det är klart att vi är moderna, men ibland känns det som om historien går i cirklar. För ett år sedan idag var vi idag klara med renoveringen av Margaretas stuga. På bloggen berättade vi om detta.
– Och nu är vi tillbaka på ruta ett! Idag har vi nämligen än en gång städat igenom stugan efter de senaste veckornas renovering.
Känns det inte som vi gått i en cirkel, älskling?

Men det är helt okej, för nu är Margaretas Chateau beboeligt igen. Som för ett år sedan, men med badrum och större fönster. Kort sagt: Allt har hänt men ingenting har förändrats?
Eller tvärtom:
– Ingenting har hänt men allt har förändrats.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s