Måndag: Länge leve lokaljournalistiken!

DAGENS VÄDER: Dimma, 4 sekundmeter (6) sydlig vind. 11 grader som känns som 8, frukost inne. Morgontidningar.

Han, den pensionerade redaktören: ”Content is King”, brukar man säga. Det vill säga, det brukar skrivande journalister hävda. Redaktörer däremot vet att det bara är sant i ett sammanhang:
– Content is King but Context is King Kong!

I morgon börjar Eurovision Song Contest. Fokus på Tusse, förstås. Men inte i vår lokaltidning. Kontexten, sammanhanget, är A och O i lokaljournalistiken och så blir vinkeln i denna stora riksnyhet den här:

Det är klart att fyra låtskrivare från vårt här omkring är en större nyhet än en enda kille från Tällberg, Dalarna!

Älskar den känsla för feeling som lokalredaktörer utvecklar varje dag. Men snor en riksnyhet och vinklar om den. Återvinningstationerna har blivit vår nya kyrka i coronatider och runt om i landet ger lokalredaktörer denna riksnyhet färg av Halland, Uppland, Västerbotten, Stockholm.
–Torsåsredaktionens Stephanie Wilhemsson är förstås också på hugget. Magnus och Max heter våra vardagshjältar, numera även mediekändisar.

Hon: men om dagen började i dis slutade den desto bättre. Däremellan ägnades dagen åt bladlusbekämpning, grrr. Har jag inte tid med! Men eländet glömdes snabbt när kompisarna från Södra Kärr (ett par km söderut från och oss) kom.

Tina och jag har känt varandra i 45 år, Blomman kom väl in i leken ungefär fem år efter det. Han betydligt senare, och hängde väl inte riktigt med i alla minnen som bollades vilt. Men höll humöret uppe ändå, och grillade hamburgare gjorda på färs från byggare Urbans ”hemodlade” kviga.

Grillmästare i underbar kvällssol
Och fina presenter kom de med också! Här är några dem. Tack!
Och så en sista bild, tack för den Tina!!


Publicerat av

En reaktion till “Måndag: Länge leve lokaljournalistiken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s