Tisdag: när man får ett samtal och blir alldeles starstruck…

(Uppdaterad 21.17, 19:15, 16:35)

”Hej det är Sebastien Boudet…”

Hon: ”…från Sebastien Söder (och så en lååång förklaring över något som blivit fel, typ). Fattade absolut nada!.

”Ja men jag bor inte på söder längre (enda kopplingen jag kom på), du måste ha ringt fel?”

”Näe, är det inte Kerstin Engberg?” ”Joo…”

Och kom jag på det, Meli, min dotter, har berättat att hon skickat en present som jag ska få ett sms om. Både hon och jag bakar surdegsbröd, men hon är mer proffsig med riktiga tillbehör. Och det var vad det samtalet handlade om…

Melis bröd…

Sebastien hade inga avlånga brödkorgar hemma, det skulle ta två veckor innan den kunde levereras. Men om jag kunde tänka mig en rund så kunde han skicka den direkt! Toppen tyckte jag eftersom jag brukar baka runda bröd som jag bara jäser i en vanlig skål… men nu blir jag också lite mer proffsig alltså. Tack älskling!

Men tänk att han bara ringer upp sådär själv, med sin franska accent… alltså man blir ju lite impad. Nu ska jag inte slarva med min jäsning mer, basta!

Jätteloppis i Rödeby

Samtalet kom när vi satt i bilen och skulle på en liten shoppingtur i Blekinge. Allt för att slippa städa, som vi bestämde igår att vi skulle eftersom det skulle bli dåligt väder idag. Och det är det, ösregn!!! Första stopp var Blekingeplantan för att ersätta ett träd som dött. Sedan blev det loppis, eftersom vi inte hittade något köpvärt förutom en kratta på Biltema.

Våra fynd: en stol till nya badrummet, en diskho till Hans utekök och en kabeltrumma som ska bli bord. Nu hemma igen. En somnade i sin säng, två sover i soffan och jag bakar tigerkaka.

Shopping-, bak- och soffväder!

Han: Lång tröttsam resa. Men framgångsrik! Skapelseberättelsen fortsätter med ett nytt kapitel: På Rödeby Antik hittade jag en liten diskbänk, perfekt till min nya grillbänk (47 x 120 sm). I morgon ska jag såga ur och montera den på sin plats.
– Att skära till klinkerplattorna (Marrakech) är nålsögat.

Mandomsprovet blir att med allkonstnären och grannen Jocke B:s hjälp skapa själva grillbänken i rostfritt stål:
Designen bevarar jag tills vidare i min hjärnbark. Man vet aldrig om Lukasjenko skickar sina jaktplan, han tycks ju ha väldigt svårt att skilja på rätten att tänka fritt.

Skiss.

Men somliga fortsätter sova bort sin ungdom…

Publicerat av

En reaktion till “Tisdag: när man får ett samtal och blir alldeles starstruck…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s