Måndag: Veckan börjar halvklart – och med (ord)regn

(Uppdaterad 18.55, 17:15, 17:00, 12:30, 12:17)

Historisk värme …

Han: Halvklart är ordet för dagen. Soldis och 25 grader varmt, kvavt. Och bortom udden är det också halvklart, för att inte säga oklart läge.
– Spännande, tycker gubben framför tv:n på udden. Spelar man bluffstopp gäller det att bluffa smart och just nu sitter Stefan Löfven med Svarte Petter.

… och politisk kyla.

Under den avsatte statsministerns tal till mina gamla kollegor vattnade jag våra rosor och nya träd. När jag var klar:
– Nu kommer regnet.
Och det gjorde det. Fick bli att ansluta till kollegorna vid presskonferenserna framför tv:n. Som vanligt blev det fler ord än besked. Utom på en punkt:
– Liberalerna lämnar januariavtalet och kommer att verka för en borgerlig regering.

Hon: och medan Han suttit framför tv:n har jag kokat rabarbermarmelad och gjort en rabarberpaj. Tack Katarina för de fina stjälkarna! Nästa år ska jag gödsla i tid enligt dina råd. Mina är rent utsagt löjliga.

Rabarberpaj blir dagens efterrätt
Rabarber-marmelad med några av de franska ”jordgubbarna” i. (De är mer som smultron…)

Jag har också gjort iordning degen till två limpor Brioche som nu står och jäser i kylen. Och kvällens spaghetti Bolognese är förberedd.

På köttfärs från Attanäs gård!

Och det regnade bara i typ två minuter, men var ju tvungen att stanna inne och slutföra alla påbörjade projekt. Alltså kom jag ut först strax efter tre. Konstaterade att vår gula ros överträffat sig själv, snart är den bara ett gult hav!!

Och tal om rosor, upptäckte jag också att vildrosen framför Chateau Margaretas parkering som brukar vara lite oregerlig blivit jättefin och blommar för fullt:

På väg hem från Marianne ett par stugor bort, upptäcker jag hur vacker den är!

Sen blev det äntligen dags för dagens första bad. Det är helt underbart i vattnet. Klart, varmt (kanske +22) och ovanligt fin sandbotten. Ja inte som Böda Sand, men nästan 😉

Jag tycker om dig också.

Han: Läser hennes inlägg med stort intresse. Bekräftar att för flertalet av oss går livet vidare som vanligt trots riksdagsdramatiken. Avstår därför från att tolka att uddens enda centerpartist vänder ryggen mot mig under vår sköna eftermiddagsdrink som en del i vår diskussion kring riksdagsdramat.
– Liksom att antyda att nedanstående film på något sätt ska ses som en metafor för Annie Lööfs & Co:s försök att bottna efter dagens kölhalning:

Hon: ha ha! Och du går ju inte i vattnet alls, bara häcklar från torra land…

+24 och skönt i skuggan trots lätt pålandsvind…
… och klockan är snart 19.00!

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s