Måndag: filmtajm! … men inte minsta politiskt kaos

(Uppdaterad 16:10, 15:40, 15:10)

Hon: jag kommer inte kommentera dagens presskonferens, ganska övertygad om att Han däremot kommer ha mycket att säga i ämnet…

Djungel!

Utan idag blir det helt enkelt en trädgårdsvlogg från mig. Det är i den djungeln jag håller till om dagarna och har inte så mycket tid över för annat just nu. Vattna, vattna, binda upp, binda upp, och så tjuva!

Chateau Margaretas växthus
Majsgrönkål– och squash-landet
Och så växthus 1, plus gurklandet, plus… ja, den här blev lång!
Nyinköpt vatten-kanna från morfar Peppe som varit i ”stan idag”.
Mormors lilla Hjälpreda kommer på onsdag!

Han: Jaha, det blev alltså talmansrundor som vi trodde och egentligen säger hennes dagsnotering ovan allt som behöver sägas om det politiska spelet. Det intressanta är nämligen det som inte hänt enligt det upphetsade mediala prästerskapet.
Tänk efter: ”Kaos och revolution till midsommar” både förutspådde och hotade Aftonbladets Anders Lindberg med och pekade anklagande på Mehrnoosh (Nooshi) Dadgostar som prästerskapet förr i tiden pekade ut häxor till höger och vänster.

Det politiska prästerskapet fick fel igen.

Enligt Lindberg har Vänsterpartiet ”kastat ut Sverige i ett  regeringskaos mitt under den värsta kris Sverige upplevt sedan andra världskriget” och låter nu ”andra städa upp deras röra”.
Det är ingen hejd på hur illa det skulle gå redan denna midsommar.
”Politiskt kaos skapar kaos i folks vardag,” hävdade Aftonbladet och inte bara det. Själva omröstningen som fällde Löfven skulle till och med bli en  ”superspridare av covid – Riksdagen struntar i Anders Tegnells regler.”
Bara genom att samlas skulle de 349 superspridande riksdagsledamöterna alltså förstöra allt som så mödosamt byggts upp under alla månader av folkligt pandemiansvar.

”Alla de uppoffringar vanligt folk har gjort för att följa Anders Tegnells regler är inte vatten värda”, konstaterade ledarredaktionens chef Anders Lindberg. ”Smittskyddet struntar Nooshi Dadgostar, Jimmie Åkesson, Ulf Kristersson och Ebba Busch i. För dem är makten viktigare än allt annat.”
Så illa skulle det gå om demokratin fick ha sin gång.

Så illa gick det inte. Vi överlevde Midsommarhelgen. Enligt polisen var det som vanligt fylla och bråk. Men knappast revolution och kaos.
Åtminstone i vårt närområde.
I Blekinge beskriver polisen till och med midsommarafton som ”väldigt stillsam”.
– Det har varit lugnt gällande stök och bråk. Det har inte kommit in några större ärenden, konstaterar Thomas Boking, inre befäl vid polisen i Karlskrona.

Kring udden märktes definitivt inget av kaoset på Aftonbladets ledarredaktion. Inåt viken tycktes det vanliga glada och trevliga grabbgänget ha somnat redan vid halvtolvtiden och från andra sidan viken självdog en ensamt dunkande Spotifysändare några timmar senare.

Nu har Stefan Löfven hållit alltså pressträff och lämnat över taktpinnen till talmannen. Den svenska demokratin lunkar på i sommarvärmen.
– Och vi med den.
För egen del har jag köpt en ny skrivare på Net-on-Net i Kalmar. Dessutom har jag anmält oss till Torsnets fiberutbyggnad på udden och köpt ett nytt parasoll (den gamla blåste sönder). Att döma av alla nyhetssändningar jag lyssnat på under tiden är regeringens lättnader i pandemirestriktionerna, vädret och EM i fotboll redan nu på eftermiddan större nyheter än statsministerns tämligen avslagna avskedsförklaring.
– Som det ska vara i en fungerande demokrati.

Och som ett tecken i tiden: Hon, detta vårt eget lackmuspapper i den svenska folksjälen, oroar sig mest för att vinden vänt och död tång hotar hennes befriade vik.

Hennes Sisifosuppdrag fortsätter.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s