Onsdag: 29 september – verkligen en dag att fira

Funderar på att ställa ut varningsskyltarna som marinerat i ateljén.

Han: Idag upphävs alla restriktioner på udden. Det blir alltså fritt fram att pinka i lovart trots att det blåser 15 sekundmeter i byarna. Lycka till får vi säga även till alla ni andra bortom udden som vägrar vaccinera er.
– Hoppas bara att det inte skvätter på alla medmänniskor som gjort sin plikt för att begränsa obehagen för andra.

Lycka till!

DAGENS ICKE-NYHET: Magdalena Andersson accepterar jobbet som chef. Hade vi trott något annat? Grattis till jobbet! Passar på att skicka med min favorithistoria om chefsskap:
– Enligt legenden hade Chamulaindianerna i Mexiko de bästa hövdingarna på den tiden när det begav sig att vara hövding.
Det berodde på att de hade ett smart sätt att utse ledaren:
– Alla kandidater fick sätta sig på det kollektiva utedasset med byxorna nere. Sedan tände man eldar under stjärtarna och den som satt kvar längst fick bli chef.
Poängen:
– Eftersom ingen ville göra om det årliga testet slapp chamulas chefer som år efter år klängde sig fast vid makten.

Nåt att tänka på en dag som denna och grattis till dig Stefan Löfven, som insett att livet är värt mer än att ständigt stå i lovart och känna skummet skvätta i ansiktet.

Soffväder, värt att fira!

Hon: regnet fortsätter att ösa ner, och ja, det blåser typ 15 sekundmeter i byarna. Det blir en innedag, perfekt för fröinsamling och chili-torkning. Men först låååång frukost i soffan. Äntligen landat efter stressigt Stockholmsbesök. Roligt men slitigt 😉

Inte roligt, och fingertopparna bränner… men känner mig duktig som tog tag i det. Givetvis i sista minuten, men ändå. Tror jag har alla fröer jag vill nu. Några som inte kom upp från föregående års fröer och några som varit otrogna och blivit något annat måste jag köpa nya av. Bland annat Monkeyface och Cayenne.

Och dubbla plåtar på tork!

Sen har jag hällt sockerlag i limoncellon som marinerat (citronskal och vodka) i snart 50 dagar, nu ska den helst stå lika länge till, men lite kan man nog smaka under tiden 🙂

Nästan fyra flaskor (25 cl) blev det!

Och ja, vi smakade förstås av den, och den blev kanonbra! Så kul, för det är första limoncellon som är gjord på skalen från våra egna citroner, som jag skördat från vårt eget citronträd.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s