Fredag: Dagen när ingen saknade Britney Spears

Om hon var där missade jag henne bland all marknadskonfekt.

Han: ”Vad är det då som händer? Är det kungabesök? Har Britney Spears tvingats nödlanda på byns fotbollsplan? Har Sverige fått ett OS? Nej, det är bara Torsås Nationaldag – eller Torsås marknad som det egentligen heter.”
Så beskriver arkeolog och bloggaren Pierre Petersson dagens evenemang i hålan som vanligtvis är ”så liten att den tar slut innan man ens hunnit halvvägs”.

Bloggare Petersson (alla heter Petersson här nere) ger oss scenen: ”Tänk er ett litet sömnigt samhälle med några tusen invånare som en dag fylls till bristningsgränsen med människor. Människor som väller fram från alla håll och kanter. Busslast efter busslast tumlar ut i horder, folk går omkring överallt och trängs och bökar, trafiken är ett enda stort kaos. Att ta sig igenom samhället, som i normala fall är ett företag avklarat på några minuter, är denna dag ett hopplöst mål.”
Detta skrevs år 2008 men Britney Spears skulle ha känt igen sig om hennes pappa hade låtit henne dimpa ner på årets marknad.
– Varför han nu skulle göra det.

När Torsås marknad uppstod är oklart. Bilden är troligen på 1920-talet.

För egen del tycker jag varje år den här tiden på året att det ska bli roligt att åka till marknaden. Mindre roligt är det att försöka hitta en parkeringsplats någonstans bakom Missionsförbundets kyrka och absolut noll roligt är det redan efter tio minuter att tränga sig in i detta väldiga sopberg av krimskrams, korvos, plastleksaker made in China, fula kläder och medmänniskor som ser ut som om de också just i detta ögonblick kommit på, att de inte heller förra gången hittade något att handla av det som redan förrförraförra året hade köpts upp från något konkursbo av en knalle från Sjuhäradsbygden eller Malung och som även i år säljs till extrapris.
– Real copy, mister! Special price only for your my friend.
Fast på svenska. I alla dess melodier.
– Jo, hon hittade förstås det hon alltid söker och alltid hittar: Marknadsgodis från Mariannelund.

Hon: ja men den som verkligen passar in på allvar är Han, hittar genast sin favorit-fleece i värsta eldfarliga materialet…

Ja men en sån, det har jag ju bara tre till av sedan innan, men var är teddyfodret…

För övrigt går nog marknaden mest ut på att träffa folk, alla är ju där liksom. Och vi träffade också de vi innan sagt till ”vi ses väl på marknaden”… Trevligt!

Lotta och Kenneth var också där!

Först stötte vi på Tina och Blomman, och medan vi stod och pratade fick jag syn på gamla bästisen Lotta som kommit hem från Norrköping för att hänga med sin mamma Lena en vecka, och gå på marknaden, förstås. Vi skulle setts tidigare i veckan men jag har ju suttit fullsmockad med jobb. Så det gick i stöpet.

Äntligen tillsammans igen älskling!

Men vi tog igen det på Olssonska gården, långfika! Så mysigt att ses. Och Kenneth, Lottas man, hann också vara med efter att ha kört från Norrköping imorse efter nattjobb som brandman. Det blev pusskalas mitt i byn på Allfargatan 😉

Tack!!!

Fick dessutom ett par trätofflor från Lottas bonuspappas toffelfabrik i Troxhult. Sååå glad, tack bästa bästa Lotta! Har nästan slitit ut de röda jag fick i fjol. Bor i dem. De här kanske blir fintofflor faktiskt, inget trädgårds arbete för dem med andra ord… De sitter dessutom som en smäck!!!

Och snygga med flätat vristband och mjukt skinn. Love them ❤️!

Han: Jag sa ju det. Det blev en underbar dag när ingen saknade Britney Spears. Vad gäller fleece-jackan hon gör sig lustig över så har även Pelle Sturén på Sturehof en sån.

Publicerat av

2 reaktioner till “Fredag: Dagen när ingen saknade Britney Spears

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s