Torsdag: Tack för stick i röd ven och fem gula citroner!

Länge leve min vård!

Han: Vill bara säga till alla som klagar på sjukvården i Sverige.
– Gör inte det!
Skyll på mig istället. Jag är nämligen det svarta hål i universum som suger till mig alla vårdpengar.
Då tänker jag inte i första hand på den tredje sprutan – den ser jag mer som min medborgerliga plikt att ta för att stoppa pandemin.

Jag tänker på den omvårdnad som
ägnas min spolformade kropp bara för min egen skull. Idag har jag än en gång tillbringat några givande timmar hos syster Hilal på SöS Röntgen, bilddiagnostiskt centrum i huvudstaden.
Buk och lungor. Detta för att ”min” läkare Malin Nyberg Isacson på Södersjukhuset fått för sig att hon än gång vill kolla att gubben på udden mår bättre än han förtjänar.
– Om jag är glad eller om jag är glad att jag betalar skatt?!
Så glad att jag till och med lät Wilma, blivande sjuksköterska, öva på att testa att sticka mig i handen.
Betyg: **********!

Allt oftare blir gubben rörd. För inte säga skakad. Skrev häromdagen om min kompis Mats Edmans besök på udden. Han kvitterade min spark mot skenbenet med en kommentar på Facebook som just nu genererat 126 tummar upp.

Min kommentar: ”Mats, du kunde ha väntat med att ta bilden till jag hade satt på mig min peruk. Associerar närmast till Klas Östergrens tragikomiska roman Två Pistoler om gubben Munck, även han har satt sig själv på undantag efter att allt han tagit i blivit till aska. Ses!”

Promenad längs vattnet…
Bort till Järnsidas badplats, sedan hemåt igen!

Hon: klockan 5.20 ringde alarmet på Hans mobil, flyget skulle gå 6.45. Kunde inte somna om, men det var ganska bra. Hann jobba undan en hel del före lunch och kunde sedan både gå en runda i trädgården och ta en långpromenad längs vattnet bort till Järnsida. Tog traktorvägen upp till gamla E22:an och genom skogen hem igen. 9 460 steg. Välbehövligt! Nu på plats framför skärmen igen. Bokjobb!

Citroner färdiga att skördas!

Får nog sätta en sats Limoncello igen. Tror citronerna räcker, de är stora. Och minst fem är helt mogna. Även på Limone Rosso-trädet börjar de mogna. Fast vågar nog inte blanda de orangea citronerna med de gula, då får nog limoncellon skum färg. Kanske testar att göra en sats bara på dem, men eftersom de inte är större än en mandarin så krävs en hel del för att få ihop till en liter likör. Många är på g, men bara ett par är på väg att mogna. Tålamod!!!

Limone Rosso på väg att mogna…
Och nya på gång!

Publicerat av

En reaktion till “Torsdag: Tack för stick i röd ven och fem gula citroner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s