Lördag: röd, tidig morgon och en lektion i ekonomi

7.44 utanför ”soff-delen”

Hon: vaknade 6.20 trots relativt sen kväll (typ halv tolv…), försökte somna om med kudden över huvudet. Han snarkade. Gick inte. Gav upp efter någon timme. Gläntade på gardinen och såg det lyste rött över havet. Måste upp och ta en bild, tänkte jag. Tog tre, en från fönstren vid matbordet och två från stora skjutdörrarna vid sofforna! Himlen var mycket rödare från matbordsfönstret. Konstigt. Vackert hur som helst..

7.44, också från sofforna men annan vy.

Satte mig vid datorn och jobbade fram till han vaknade någon gång efter nio. Sen städat typ halva dagen. Trist när det så fint väder, men känns bra! Behövdes!!! Blev en långpromenad i eftermiddagssolen på det. Och Han följde med, kors i taket. Nu en liten lördags-drink 🙂

7.44, Rödast himmel utanför ”matrumsdelen”. Min jobb-vy för övrigt.

Han: Vackert, här en helt annat vinkel på livet på en udde: I torsdags var jag i Stockholm i ett ärende. Flygresan till Stockholm, som tar 60 minuter, kostar 680 kronor enkel resa.
Från Bromma flygfält tar jag en taxi till Södersjukhuset. Hade tänkt ta bussen, men det finns ingen buss och ingen tidtabell heller). Det visar sig att resan i morgontrafiken genom stan tar 25 minuter och kostar 465 kronor.

Besöket på röntgen är över på 19 minuter och kostar 200 kronor (fick räkningen dagen efter).
Jag äter frukost i SöS matsal(kaffe + leverpastejsmörgås, 45 kr).

Väl använda pengar?

Återresan med taxi till Bromma tar 45 minuter på grund av trafiken. Kostnad: 600 kronor.
Lunchen efter incheckningen (lasagne + en alkoholfri Hof) kostar 260 kronor och tar mig 16 minuter att äta innan jag går till gate G.
På vägen hem tittar jag än en gång på bilderna i den inplastade foldern med skyddsanvisningar. Har i många år tyckt att det vore roligt att göra en utställning med fullständigt meningslösa anvisningar som ingen bryr sig om.

När vi landar i Kalmar är jag först ut. Efter att jag betalat parkeringen (160 kr) ringer jag henne och säger att allt gått bra. Hon säger att hon går i skogen och har hittat några kantareller.
– Jag kan se henne framför mig.

Från flygplatsen tar det mig exakt 34 minuter att köra hem till udden (44 km). Jag lyssnar som vanligt på P1 och strax före Möre funderar jag över vilken av ovanstående kostnader som är mest anmärkningsvärd.
Lasagnen?
Taxiresorna?
Röntgenundersökningen?
– Vad tycker du?

Publicerat av

En reaktion till “Lördag: röd, tidig morgon och en lektion i ekonomi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s