Torsdag: Och nu blir det reklam

Snart i var mans mun.

Han: Sugen på en öl? Ta en Gunnar! Är den burken bara hälften så go som den pojken så får du en angenäm kväll.
– Fast i min värld heter han Nicke.

De flesta av oss går till historien för något annat än vi tänkt oss. Till exempel har jag en kompis som är en av Sveriges bästa hjärnkirurger, men som hellre vill bli ihågkommen som en av landets mest entusiastiska samlare av grävmaskiner och andra stora dieseldoftande maskiner.

En annan kompis är världsberömd i hela landet som expert på flugfiske. Men som i framtiden kan komma att bli känd för den stora allmänheten som han på ölburkarna med den lustiga mössan.

Så här är det: I dagarna lanserar Systembolaget ett ny öl från ett bryggeri i Norrland som heter Fjällbryggarna.
– Ölen heter Gunnar.
Gunnar finns på riktigt och han heter Gunnar ”Nicke” Westrin från Råneå (se hemsida!). En gång i förr-i-tiden-tiden var han känd som en av de sju medlemmarna i ”Ria Wägner Fanclub”, ett kultförklarat sällskap som hyllade en av den svenska televisionens mesta älskade programledare på den tiden när public service var som bäst.

Rias egen fanclub sjunger upp: Larsche Hjeltman, Gunnar Nicke Westrin, Peppe Engberg, Bengt Ollander, Anders Jarefors och Bobo Haller

I sitt program ”Hemma (1956–1979) blandade Ria mat, glamour, musik och konst. Hon är originalet bakom floran av dagens alla matprogram, Go’kväll och andra folkbildande mysprogram som dumburken.
Ria Wägner Fanclub var kanske inte lika legendarisk som vår hjältinna, men betydde mycket för oss sju unga män som träffades på realskolan i Strömsund i början av 1960-talet.
– En av dem gick även på den tiden omkring med en färgglad turmössa.

Sånt sätter sina spår i personligheten och därför viker jag dagens blogg till ocensurerad textreklam för ett öl som marknadsförs med ett typiskt motto från en broder och kamrat:
– Naturen är ett njutningens tempel och är inte en roffares marknad.

PS: För egen del går jag gärna till historien som samlare av ölburkar. Affischnamn för en tidigare brygd från Fjällbryggarna heter Janne Schaffer, en inte helt obekant musiker som också korsat min väg.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s