Onsdag: efter en orolig natt…

Hon: han somnade tydligen inte förrän fem i morse, samtidigt som jag vaknade. Var alldeles för tidigt, kände mig inte utsövd så försökte somna om, men det gick inte. Trots öronproppar och kudde över huvudet…

Zzzzz… klockan 06:09.

Sju gav jag upp, och han behövde också gå upp eftersom fiberinstallatören skulle komma klockan åtta. Efter kaffe och frukost i solen var vi ”back on track” och har båda fått en hel del gjort. Bland annat inverterat torpets grödor:

Roligaste fyndet var ett träd med massor av gråpäron, fallfrukten var kanon och dagens skörd bestod endast av den. Det finns ett gigantiskt äppelträd också med massor av små äpplen. Hoppas det är vinteräpplen så de fortsätter att växa till sig.

En del klasar på vinrankan var också mogna, större och lite godare än de vi har på udden. Kul!

Plockade också av ett par liter björnbär utanför hus 1 och hus 2 på udden, det är mycket bär i år. Men inte så lätta att nå, aj!! Blir paj i vinter! Skjuts in i frysen. Björnbärsmarmelad har jag redan gjort. Det här med självhushållning har blivit en sport.

Han: Inte undra på att jag är trött efter en sån natt! I övrigt kan jag bara säga att somliga dar känner jag trots allt igen mig i det som skrivs på morgontidningens kultursidor:

Ur dagens Barometern.

Publicerat av

2 reaktioner till “Onsdag: efter en orolig natt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s