Torsdag: Ropen skalla, skjutdörrar åt alla!

Hälge, favoritserien i Barometern. Precis så.

Han: Först trodde jag att jag att det berodde på luften i huvudstaden. Kände mig som Hälge. Sen läste jag hennes blogg om mitt snarkande. Tyckte redan då att hon missade poängen (på nåt sätt fick jag intryck att hon tyckte synd o sig själv, eller?): ”Snarkningarna kan göra att sömnen störs”, skriver 1177. ”Om du ofta har nätter med störd sömn påverkar det hur du mår om dagarna. Du kan till exempel få svårt att koncentrera dig och inte orka med aktiviteter. Du kan också somna till lätt under dagen.”
– Precis så har jag känt mig hela veckan.

Plus den förbaskade hostan som håller mig vaken på nätterna. Typisk man’s flu, tänker du. Om jag säger att jag just tackade nej till att ta en öl (och en whisky) med Tomat-Hasse så kanske du fattar hur illa det är.
Och ändå.
Vi går mot höst och nu är hennes växter så många och stora att de inte ryms i hennes två växthus.
– Vad tror du om att vi skulle sätta in skjutdörrar i Margaretas uterum? Kanske kan vi ställa citron- och olivträdet där i vinter, om du orkar…?

Sockermantlande kulor, men så sjuk är ingen man att han inte inser att om hon vill ha skjutdörrar så finns det bara ett svar:
– Klart vi ska ha skjutdörrar!
Alltså åker över till Saxnäs på Öland där hon hittat en uppsättning begagnade skjutdörrar och med lite Treo och en Ipren och understödd av P1:s programmakare (tack alla!) så sitter de där!
Är jag stolt eller är stolt?

Hon: Tyckte faktiskt synd om dig när du sa att du inte somnat förrän fem på morgonen, eftersom jag vet hur jobbigt det är att inte ha fått sova tillräckligt… filmen tog jag innan jag visste, lite som bevis varför jag skulle vara trött och grinig dagen efter 😉

Det lilla citronträdet Limone Rosso

Mitt stora citronträd, som redan står inne i växthus 2, har vuxit massor i år och trängs med en massa chili, så hur skulle jag då få in mitt lilla som vuxit ännu mer (och fikonträdet, och olivträdet…) om vi inte fixat mera plats. Så jag är jättetacksam att du jobbat maniskt hela dagen trots hemsk hosta. Tack! Fast lite orolig att det inte är en ”man flu” är jag allt. Nu måste du vila!!

Med massor av små orangea citroner på g!

Han igen, lite matt: Kanske en liten whisky då? Tack, men helst ett glas med den där ljusa japanska Niwakami som jag fick av Staffan

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s