Tisdag: Rapport från en arbetsdag på udden

Han: Det här min arbetsplats. Av någon anledning hamnar jag ofta här, trots att jag egentligen har min arbetsplats i torpet i Gökalund. Visserligen målar jag inte, men ateljén är väl inredd för arbete. Å andra sidan arbetar jag inte heller i den mening som andra lägger i det uttrycket: Arbete är en mänsklig verksamhet som genererar ekonomiskt värde i form av varor eller tjänster. En människas resurser för att utföra arbete kallas arbetskraft. Ur ekonomiskt perspektiv skiljer man mellan förvärvsarbete och obetalt arbete. Till det obetalda arbetet kan man beroende på hur generös man vill vara med definitionen av arbete..” (Wikipedia).

Jag har alltså ett väldigt generöst perspektiv på arbete. Idag har jag t ex anmält oss till en vintervandring på Sandreveln på Ölands södra udde, den låga och flacka sandstranden som ständigt förändras av vinden och havets krafter.

Sandregeln på Ölands södra udde.

Dessutom har jag läst dagens tidningar och rensat några tusen olästa mejl som fortsätter att poppa upp i min inbox sedan tiden när jag arbetade. Det i sin tur beror på att en kamrat från den tiden, Mattias Andersson, ringer och undrar varför jag inte svarat på inbjudan till den årliga cocktailbaren på Friends Agendas kontor.
– Vilket jag alltså inte gjort eftersom jag haft så mycket att göra.
Synd, det brukar vara den fest där hårt arbetande gratisätare serveras de trevligaste gratisdrinkarna i juletider.  

Samtidigt hittade jag ett kort på en tavla jag sålde för ett antal år sedan. Inget märkvärdigt, förutom att både jag och den vackra modellen undrat vart den tog vägen (Tack Ulf!).
Upphetsad över denna upptäkt har jag skrivit ett brev till Torsås kommun apropå kommunens och markägarnas planer att förvandla vår blåsiga udde till ett Skansen i en ny stadsdel.
Dessutom har jag ringt vår kompis Blomman Blomman (han heter så i mobilen) för vi har en jobbig arbetsdag i morgon också: Vi ska gå på en minneskonsert för Karlskronas enda rockstjärna Henrik ”Hempo” Hilden som somnade in i våras.

Men nu sätter jag punkt efter efter att kokat soppa på en krokig spik. Hennes tur att berätta om allt hon gjort under tiden.

Hon: Känner mig väl ganska nöjd med dagens arbetspass, förutom att dagen börjar alldeles för sent enligt min ständige följeslagare Luther. Det är så mörkt på morgnarna att morgontidningarna hämtas först framåt halv-nio-snåret. Sedan ska de ju läsas också…

Men det som känns allra bäst är att nästa säsongs chiliblandning är påbörjad. Det är lite tidigt, men förra året började jag aningen sent med vissa sorter med lång utvecklingstid. Men nu är de satta. Första batchen åtminstone. Och extrabelysningen är framtagen.

Också bakat två plåtar med fröknäcke. Nytt recept. Avsmakas ikväll till middagen.

Finnkransarna är också bakade. Ett måste till jul. Mammas recept. Och hon var inte heller så petig eller noggrann med utseendet på dem 😉

Kvällens middag är också förberedd. Röd linssoppa med kokos och tomat. Tillspetsad med ingefära, röd currypasta och den nya Chil(fisk)blandningen som passade perfekt även i en asiatisk soppa.

Nu ledigt och eftermiddagsdrink. Läser mess och laddar ner dagens bilder från den nyblivna tvåbarnsfamiljen i Stockholm. Storasyster Alice är fortfarande lika förtjust i lillasyster, och mammorna verkar börja repa sig från Covid som de så opassligt fick direkt efter hemkomsten från BB. Och så var det ju bloggen, men den sätter jag också punkt för nu.
– Trevlig kväll!

Publicerat av

En reaktion till “Tisdag: Rapport från en arbetsdag på udden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s