Tisdag: Alla vill vi inte till himlen

Han: Om jag fick uppleva min egen begravning skulle jag både skratta, gråta och jamma med om jag fick höra mina gamla polare i vårt jazzband spela Georg Lewis klassiska Just a little while to stay here, Because of you och inte minst Burgundy Street Blues i kyrkan.


Dessutom. Om jag under begravningen får höra ett av mina kära barn sjunga acapella sin egen pappaversion av visan En sista skål, då skulle jag känna att fan, jag har kanske varit en bättre pappa än jag ibland trott.

Göran, vi ses igen!

Ja, vi har varit på begravning. Vi tog farväl av Göran. En fin människa, en vän och en nestor i den klan som våra släkten kommit att växa ihop till att bli.
Det var en fin begravning. Tankeväckande. Man brukar säga att ”alla vill till himlen, men ingen vill dö”. Men Timbuktu har fel. Det är inte sant att ”alla vill till himlen, men ingen vill dö”.när det gäller Göran var det ingen slump att hans livskamrat Anna Beata i stället valt ett motto från prästen, livsnjutaren och psalmdiktaren Olof Hartman: ”Finns det en himmel och skulle jag av Guds obegripliga nåd få vara där, skall jag ändå sörja Jorden”.
När vi sent omsider lämnade efterfesten kändes det som om Göran tänkte dröja sig kvar med de andra i gänget ett bra tag till.

PS: Begravningar är sorgliga. Men inte bara. Det finns en anledning till varför vi i Sverige hissar flaggan i topp efter en begravning.

Hon: det var en mycket fin och kärleksfull begravning. Men också mycket sorglig. Det känns svårt att växla om till trädgårdsarbete så det blir mest en rundvandring bland plantorna. Se vad som hänt sedan vi åkte tidigt i går morse.

En sak konstaterade jag snabbt, det är inte Sparris som kommit upp i mitt tomatland …

?

… men vad sjutton är det då? Ser fortfarande ut som sparris längre ner på stjälken. Snart ska det ner tomater i landet så då måste de bort. Men skulle gärna vilja se vad det blir först.

?

Det är ett annat ogräs i samma pallkragar. Har för mig det blir fina blommor av dem. Svårt att ta bort då, men det finns å andra sidan gott om dem runtomkring i trädgården…

Denna får stå kvar!

Publicerat av

En reaktion till “Tisdag: Alla vill vi inte till himlen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s