Onsdag: Dagens styrketräning

Hon: mest läsvärt i Barran idag var annonsen för Agro shop, äntligen extrapris på Yrkesodlarjord. 109 kronor för två, istället för 139. Jag som gett upp (de har bara reat ut andra billigare sorter hela tiden) och köpt på mig en hel del redan. Men det kommer att gå åt mer. 10 säckar lastades in i bilen, och ur…

Dagens styrketräningspass:

80 liter i vardera säcken

Hade tänkt börja plantera ut lite tomater i pallkragarna idag, men det blåser för mycket. Attans!!! Men i växthusen växer det på nu.

Passandra

Och de två gurkplantorna jag satte ut där inne trots lite väl låg temperatur på nätterna verkar trivas bra. Två gurkor på vardera är riktigt stora nu. Passandra ska inte bli så mycket längre än vad den är nu, 10-15 centimeter lång. Men lite tjockare. Ett tag till får den växa!

Sonja

Sonja ska däremot bli betydligt längre. Men den växer så den knakar. Kul!

Han: Kul! Men ny byter vi ämne. Vad är hemmasnickarens bästa vän?
– Tigersågen!
– Knäskydden?
– JohanLindbergs i Bergkvara …

Alla svar är rätt svar, men mest är rätt är listen! Den där sista biten bräda du lägger till för att döljer dina tidigare tillkortakommanden.
Fler bildbevis:

Men vi slutar med ett annat pålitligt vårtecken: Trots att det blåser 11 sekundmeter i byarna står slånbärsbuskaget bakom sjöboden återigen snart helt i blom. Snart är sommaren här!

Slån hör till rosväxterna och är alltså släkt med plommon och körsbär. Busken ansågs förr-i-tiden-tiden ha en magisk kraft för att avvärja angrepp från häxor.
På valborgsmässoafton bröt man slånkvistar och hängde dem över dörrarna till stugor och ladugårdar.
Här på udden utgör slånbären en av två råvaror i Anna-Brittas snaps.

Publicerat av

En reaktion till “Onsdag: Dagens styrketräning

  1. […] dagen i rad har jag arbetet i torpet i Gökalund. Håller på att sätta upp lister i badrummet (”amatörsnickarens bästa vän”) och har spacklat taket i hallen. – Nej, det ser inte vackert ut so far men det kommer att bli […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s