Söndag: Dagen efter öländska kroppkakor

Han: Gillar du öländska kroppkakor? Jag menar inte kroppkakor utan stora hemlagade öländska kroppkakor serverade med grädde, smör, lingonsylt och vin från Öland!

För länge sen, i förr-i-förr-i-tiden-tiden (1400-1500-talen) när européerna upptäckte den värld som kineser, morer och isländska vikingar redan upptäckt, hände det att när Columbus, Vasco da Gama, Magellan m.fl. passerade särskilt underbara paradisöar att de lät sina kartritare medvetet ange fel koordinater för att ingen annan skulle hitta dit.

Jag är inte lika snål, men nästan. Därför nedtecknar jag endast detta i dagens (b)logg: Om du från udden går stigen runt Margaretas stengärdsgård, passerar resterna av Bertils brygga (som har andra namn i andra stugor), fortsätter in mot viken förbi Båtbryggan (som nu är snyggare än nånsin!), Midsommarstångens heliga plats, Gungställningen (nu utan gungor), tomten med Den Förlista Ekan, vidare in på stigen förbi Den Mördade Enen och Bingoboden (där lokalbefolkningen lät hålla glada Grisfester i oktober) och … ja sedan är det bara att följa doften av nykokta öländska kroppkakor.

Kocken.

Jag berättar inte mer. Trots att kocken skickade med proviant på vår fortsätta resa runt udden missunnar jag ännu alla er andra att glufsa i er Bramstedts kroppkakor.
– Tusen tack för en trevlig lördagkväll!
Nedtecknat av signaturen: ”Fortfarande mätt och däst”.

Publicerat av

3 reaktioner till “Söndag: Dagen efter öländska kroppkakor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s