Onsdag: ”Det är nåt med män och fåglar …”

Ville stanna inomhus.

Han: Vad är det med män och fåglar, undrar en kompis apropå att jag härom dan berättade om att jag hade min första ärtsångare.
Men (en) man får sällan vara ensam om en bra idé:
– Hennes man Bomme tillhör också ”fågelbärarna”:

Och nu skickar vår gemensamma kompis Uggla några bilder som slår allt. Hans polare, fisktruten Jacko, har jag berättat om tidigare här på bloggen. Och nu har Jacko återkommit för åttonde (!) året i rad från sin vintersemester till sin kompis på Djurgården i Stockholm.
Kanske har Jacko passerat vår udde på väg från Victoriasjön i Östafrika, via Port Said i Egypten och Turkiet.
En resa på 6 810 km, enkel resa. Att han passerat vet vi för Jacko tillhör en flock som försetts med gps och visst verkar det vara nåt med män och fåglar.
– Ibland säger bilder verkligen mycket mer än ord:

Jo, Uggla har en mjuk mage ….

Tack Lise!!!

Hon: idag fick jag en stor spann med Biokol från Lisesgården av min gamla bästis Lise. Så spännande!! Hennes man Mats bygger ett hus (ett fashionabelt och stort) nästgårds, och hade med det ner idag. Egentligen är det en barter, jag skickade med Mats en del plantor för ett par veckor sedan.

Imorgon ska det ner i pallkragar och krukor!!

Hann tyvärr inte plantera ut allt jag tänkt idag. Slängde ju ut all chili inne igår, satte dem på bordet i lä under en markis på baksidan, men de fick en alltför tuff start. Vaknade med ångest 3:18 imorse och rusade ut och kollade temperaturen. Det var +3, någon timme senare var det +2… då satte jag på infravärmen på väggen bakom bordet. Sen somnade jag om!! Pust!

Men dagen har gått åt att göra plats för dem inne i växthusen. Tomaterna har fått flytta ut, men de har ju ialla fall vant sig vid lite lägre temperaturer efter att ha stått i växthuset ett tag! Imorgon ska de ut i pallkragarna, med biocol i jorden. Kul!

Publicerat av

En reaktion till “Onsdag: ”Det är nåt med män och fåglar …”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s