Onsdag: Nu har sommarbarnen kommit till udden!

Mindre pladder med AI!

Han: Från det ena till det andra: AI-robotar kan användas till mycket. Till exempel att fuska ihop en längre uppsats om hur människan kan undvika klimatkatastrofen genom att lära av triboliterna. Men en försummad förtjänst är att AI kan användas för att stryka ned alltför pladdriga texter.
Vår bloggkompis Siri Sirlig, data- och vetenskapsreporter på andra sidan sundet, har låtit en intelligent chatGPT skära bort onödiga ord i en överambitiös text på Mörbylånga kommuns hemsida – till 4 radar information!

Mycket imponerande! Vi förstår varför det växande skrået av kommunala kommunikatörer oroar sig för framtiden.

Behöver inte återskapas av AI.Lägg märke till ungen som som låter mamma sköta simmande (t.h).
Vänta på mig!

Det behöver en gubbe på en solig udde inte oroa sig för. Här kommer den senaste veckans sommartecken: Våra svanar har fått barn. Liksom grågässen som håller till nedanför dungen. Isman har hört kattugglan gälla lockläte, pensionärerna inåt viken har sett den stora hornugglan (som bara säger ”ho”) sväva över Skeppevik mitt på dagen och i morse hörde jag en nötskrika kraxa i tallarna hos Rolf & Kajsa och i kväll hör vi en trädgårdssångare i buskaget bakom Margaretas (tack vare Axels öron).

Och så kan vi falsifiera det gamla uttrycket ”mellan hägg och syren”. Enligt legenden läruttrycket ha använts av en skomakare som tog semester på försommaren och satte upp en skylt med texten ”Stängt mellan hägg och syren”.
– Den semestern blev försvann i år.
Även syrenen på sjösidan har slagit ut idag.

Och till sist ett kärt försommartecken: Silltruten Jacko har som vanligt så här års återkommit från Victoriasjön till sin polare Uggla på Djurgården, Sverige: Det är nåt med män och fåglar

Hemma igen, till och med jyckarna gillar det nygamla sällskapet. Foto: Bengt Uggla himself.

Hon: och äntligen är Chateau Margaretas kvällssolsaltan invigd i underbar ljummen försommarkväll med nästintill noll vind…

Svårt det här med flasköppninguu…
Jag kan…
Hrmmm…
Biffen är fixad!

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s