Tisdag: små små glädjeämnen

(Uppdaterad 17:50)

Hon: en vecka har nu gått och den akuta sorgen och chocktillståndet över min älskade kompis bortgång har på något vis ersatts av ett sorgefilter som ligger över allt annat. Energin för att göra saker saknas och allt går långsamt, men det finns ända små saker att glädjas över.

Morgonskörd

Som att solen flödade in genom fönstret när jag drog upp rullgardinen i morse. Och att vi kunde sitta ute och äta frukost trots minusgrader eftersom det var rätt vind och solen har börjat värma på riktigt. Och till det nyskördade blad och ärtskott på mackan.

Nöjd koltrast

Det är också kul att iaktta småfåglarna i vårt drive-in-träd på morgonen. Koltrasten är nytillskottet som förgyller skådespelet lite extra just nu. Han tittade så längtansfullt upp på de hängande talgkottarna att Han fick gå ut och ta ner en och lägga på marken. Koltrasten verkar tycka det är för jobbigt att flyga upp i trädet och äta. Ja, ytterligare ett bortskämt husdjur…

Väldigt rött nu!!

Och så börjar det lysa väldigt rött bland tomatplantorna. Kan det kanske vara så att vi kan få nyskördade tomater på frukostmackorna från och med nu… hoppas!

Jag lyckades faktiskt ändå få till ett nöt- och fröbröd under dagen. Inget surdegsbröd utan ett på bikarbonat. Men det är faktiskt minst lika gott, fast kanske inte riktigt samma sport…

Han: För egen del har jag avverkat ytterligare tusentrehundraåttiåtta (1388) steg i mitt liv. Det betyder att jag gått tolv (12) gånger den korta sträcken tvär över över udden, från Hus1 till Hus2.
Och det har varit bestämda steg.

För ett år sedan denna vecka började jag renovera Margaretas stuga.
Invändigt.
Naturligtvis visste jag redan då att jag borde ha börjat utomhus.

Men det skulle ju komma barn och barnbarn.
Dessutom har jag alltid haft en fallenhet för att bygga kulisser i mitt liv.

– Men nu har jag gjort det jag borde ha gjort då.
Efter att ha rivit och byggt innerväggar med hammarstöd av Höjdhopparn; installerat ett nytt kök; sett på när Johan från Anderssons Måleri tapetserat och målat, möblerat och fyllt ännu en bokhylla.
Och nu senast beundrat Tomek och Krzysztofs hantverk i det nya badrummet, har jag vänt blad som kungen sa.
Jag hartagit itu med det som alla nyblivna stugägare bör börja med när de köper en gammal stuga:
– Jag har börjat frilägga den ruttna bottenbalk som hela huset vilar på!

Och ja, det är precis så illa som jag visste att det var. Härligt! Nu är det vår och livet börjar om!
– Älskling, har du sett min skruvdragare?

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s