Måndag: en ny bekantskap …

Tack Kristina!

Hon: i fredags fick vi en påse ramslök i samband med en inbjudan till kroppkakemiddag samma kväll. Tack för båda ”Höjdhopparen” och Kristina! Kroppkakorna var som vanligt ”top notch” när PerÅke står bakom grytan. Riktiga grå Ölandskroppkakor serverade med smör och gräddmjölk, mums!!!

Voilà!

Men ramslöken och tips om att göra pesto på den, tack för det Kristina, den blev sååååå god!!!
Recept: Ramslök, hasselnötter, valnötter, lite mandel, pecorino samt parmesan. Mixat med spansk olivolja från CrowdFarming och lite lite av min Espelette-krydda. Och så en skvätt citronsaft på det. Salt och svartpeppar också förstås.

Purjolök anno 2018, typ…

Och stod det helt plötsligt fyra övervintrande purjolökar i frilandet som jag grävde upp för att snart sätta ut tomater i. Purjolök har jag inte satt på flera år eftersom jag aldrig lyckats få upp några, men helt plötsligt stod de där. Trodde det var vitlökar som blivit kvar sen något år tidigare. Men icke, han smakade av och konstaterade att det var vad det såg ut som, små fina purjolökar. Skumt!! Men kul!

Han: Ja det är mycket nu. Uppriktigt sagt går det lite för fort nu, vårtecken alltså. Förutom ett antal återvändare – Ensamma hägern, sädesärlan, citronfjärilen, den grälsjuka fisktärnan, gransångaren och lövsångaren har vårt svanpar börja testa var årets kull bör födas – om föräldrarna får ruva i fred på udden.

Dessutom poppar vårens blommor upp – som Richard Sextons tulpaner,

Men det säkraste vårtecknet än doften av trallvirke. Så här års finns det inget som ynglar av sig som verandor i fertil ålder. Inspirerad av hantverkarna hos grannen har jag äntligen dragit i de sista skruvarna i altanen bakom Margaretas chateau.

Färdigbyggt. Tills vidare …

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s